UK
09-11-2017

Skoleelever kæmper om EM-medaljer til svømmefinaler

230 vandglade skoleelever dyster om medaljer til Skolernes EM i Svømning. Skolestævnet finder sted blot en lille måned før Københavns værtskab for det officielle EM i Svømning i byens nye multiarena -  Royal Arena.

Den 16. og 17. november dyster 32 skoleklasser fra hele hovedstadsregionen om medaljer ved Skole EM i Bellahøj Svømmestadion. Det er Københavns Kommune, Region Hovedstaden og Dansk Svømmeunion, som står bag stævnet, og det er en del af nedtællingen til Europamesterskaberne i svømning på hjemmebane.

Hovedstadens stærkeste svømmere
Eleverne ved Skole EM har kvalificeret sig i deres egen svømmeundervisning igennem svømmedysten Klassen Svømmer til EM. Her har hver klasse registreret, hvor langt den kunne svømme på 20 minutter. I alt har 2.359 elever fra regionen deltaget i svømmedysten, og det har givet dem alle helt nye og sjove udfordringer i svømmeundervisningen.

- Respekt for vand er vigtig at lære allerede som barn, og det kan både ske i skole, i svømmeklubben eller i fritiden. Vi er stolte af, at så mange børn har deltaget i Klassen svømmer til EM. Det betyder, at rigtig mange børn er blevet udfordret på deres vandkompetencer og derfor er blevet gjort til stærkere svømmere. Sammen med vores EM-partner TrygFonden håber vi, at mange af eleverne vil få styrket deres interesse for svømmesport - både så de vil heppe på de danske svømmere til EM i Royal Arena, og så de vil have glæde ved at bruge vandet resten af livet, siger Pia Holmen, direktør i Dansk Svømmeunion.

Åbningsceremoni med borgmester og landsholdssvømmer
Ved åbningsceremonien den 16. november deltager Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) samt en af de danske landsholdssvømmere.

Borgmester Carl Christian Ebbesen glæder sig til åbningen:

- Jeg er stolt over at skyde Skolernes eget EM i gang. EM i Svømning er en stor begivenhed for hele Svømmedanmark, og derfor arbejder vi i København målrettet for at byens og regionens borgere tager aktivt del i festlighederne. Det er fantastisk, at så mange børn fra hele Region Hovedstaden har deltaget i Skole EM og fået smag for svømmesporten. Hvem ved, måske står der en kommende landsholdssvømmer på podiet d. 16.-17. november?

Presseinvitation
Pressen er velkommen til Skole EM åbningsceremoni.
Åbningsceremonien finder sted den 16. december kl. 9:00 i Bellahøj Svømmestadion.

Program for åbningsceremonien:
9:00: Indmarch
9:10: Åbningstale ved Carl Christian Ebbesen
9:15: Åbningstale ved landsholdssvømmer
9:25: Carl Christian Ebbesen erklærer Skole EM for åbent

Fakta om Skole EM
Der er meget på spil ved Skole EM. Eleverne kæmper nemlig om en kopi af de guld- sølv- og bronzemedaljer, som EM-svømmerne kan vinde til december. Vinderne af Skole EM får desuden tilbudt pladser på tribunerne til EM i Royal Arena.  

  • Samlet har 2.359 elever fra 9 kommuner i Region Hovedstaden deltaget i svømmedysten ’Klassen Svømmer til EM’, der kvalificerede til Skole EM
  • 288 4. klasses-elever deltager i finalerne (16. nov.)
  • 341 5. klasses-elever deltager i finalerne (17. nov.)
  • Samlet deltager 629 elever fra 6 kommuner i Region Hovedstaden til finalerne