UK

Praktisk info til frivillige

Du kan stadig nå at blive frivillig ved EM i Svømning. Se mere her. 

EM afvikles fra onsdag den 13. til søndag den 17. december i Royal Arena i København. 

Frivilligcenter
EM's hyggeligste område bliver uden tvivl frivilligcenteret.
Her kan du slappe af, spise brunkager, se svømning på skærme og tale med alle de andre dejlige frivillige, som er en del af EM. Det er også ved frivilligcenteret, at du skal melde dig (check-in) inden din vagt.

Frivilligcenterets åbningstider under EM: kl. 6:30 - 22:00

Frivilligcenteret ligger i Ørestad Skøjte - få meter fra Royal Arena. Det er også i skøjtehallen at pressecenteret og akkrediteringscenteret kommer til at ligge.

Check-in
Check-in skranken ligger i Ørestad Skøjtehal ved frivilligcenteret. Der vil være skilte, som guider dig på vej. Som frivillig i Royal Arena eller i frivilligcenteret skal du melde dig ved check-in skranken inden din(e) vagt(er). Kom i god tid! 

Ved første check-in får du udleveret en polo-trøje, som du skal have på, når du er frivillig samt din akkreditering. Se mere under ”beklædning”.

Er du en del af ceremonigruppen, skal du kun melde dig ved din første vagt. Alle andre frivillige i og omkring Royal Arena skal melde sig inden hver vagt. Når du har checket ind, mødes du med din teamleder, som vil informere dig om din opgave, og om hvor du skal være.

Har du vagter på et af EM-hotellerne eller i lufthavnen checker du ind her – du skal altså ikke forbi frivilligcenteret inden din vagt. Har du din første vagt på hotel eller i lufthavn, er det også der, du får udleveret tøj og akkreditering.

Beklædning
Som frivillig får du en mørkeblå, kortærmet polotrøje, som du skal have på under din vagt. Hvis du har tre vagter eller derover får du to poloer. Vi opfordrer desuden alle til at have sorte/mørkeblå bukser (lange) eller nederdel på. Sko er valgfrie, men vi anbefaler behageligt fodtøj, da mange af jer har vagter, hvor I skal gå eller stå i længere perioder. Polotrøje og akkreditering bliver udleveret, når du checker ind første gang.

Akkreditering
Alle involverede ved EM i Svømning får udleveret en akkreditering (adgangskort) til Royal Arena. Farver og tal på akkrediteringen indikerer hvilken rolle/opgave, du har, samt hvilken adgang du har i arenaen – altså hvor du må færdes.  Din akkreditering er personlig og kan ikke lånes ud - pas god på den!

Vi har valgt at give alle frivillige en akkreditering, som giver adgang til en stor del af de lukkede områder i Royal Arena. Det gør vi, fordi vi stoler på, at man ikke opholder sig i disse lukkede områder, hvis man ikke har et ærinde der.  


Parkering
Vi har desværre ikke mulighed for at dække parkeringsomkostninger ved Royal Arena eller i parkeringskælderen under Fields. Men ifølge "Parkeringszoner i København" kan I parkere gratis på Kongelundsvej samt i villakvartererne øst for Kongelundsvej. Se mere her:

 
OBS: Husk at tjekke skiltning for private zoner mm. på stedet. 

Gå af Slusevej fra Kongelundsvej for at komme til Royal Arena. 
Gåturen til Royal Arena tager omkring 15 min. fra hjørnet af Kongelundsvej og Slusevej:

Find Vej til Royal Arena (Beskrivelse hentet fra Royal Arenas hjemmeside)
Royal Arena ligger midt i den ekspansive bydel Ørestad Syd, der forener Amager Fælleds smukke grønne områder med moderne arkitektur inden for kultur, beboelse og erhverv. Det er nemt at komme til Royal Arena - indenfor gåafstand findes to metrostationer (Ørestad og Vestamager), samt regionaltogstationen Ørestad Station. Desuden er der til- og frakørsler til motorvej E20 i umiddelbar nærhed. Endelig er der gode muligheder for at parkere sin cykel helt tæt ved arenaen.

Det anbefales at arenaen i videst mulige omfang besøges via offentlig transport eller cykel.

Adressen er:
Royal Arena
Hannemanns Allé 18
2300 København S
Danmark

Med bil
Find vej med Kraks Vejviser

Offentlig transport
Metrostationerne Ørestad og Vestamager samt regionaltogstationen Ørestad ligger få minutters gang fra Royal Arena. 
Se Rejseplanen.dk  for køreplaner mv.

Kort over Royal Arena
Alle frivillige får en akkreditering, som giver adgang til Royal Arena. Alle frivillige kan færdes i billetområdet samt i dele af atletområdet. Nogle frivillige med særlige roller kan tilgå andre lukkede områder. Vi gør opmærksom på, at man som frivillig ikke må befinde sig i atletområdet med mindre man har en vagt eller et bestemte ærinde i området.
Frivillige i billetområdet går ind ad indgang A, hvor billetområde ligger på 1. sal. Frivillige i VIP- og medieområdet skal gå ind ad indgang V2. Alle øvrige frivillige, som har opgaver i Royal Arena skal gå ind via ”Loading Bay” markeret med en rød ring herover.

Kan jeg se svømning, mens jeg holder pause eller ikke er på vagt?
Ja, du kan se svømning, når du har pause fra din frivilligvagt, hvis der er tilstrækkeligt med ledige sæder i Royal Arena. Vi har ikke reserveret tribunepladser til frivillige, så er alle pladser optaget, må du finde en ståplads, som hverken generer brandmyndigheder eller udsynet for betalende gæster.
Desuden er der skærme i frivilligcenteret, som transmitterer EM live. 

Som frivillig skal man ikke bruge sin akkreditering, når man ikke er på vagt. Det vil altså sige, at man skal have en billet til EM, hvis man ikke har en opgave på dagen. Det skyldes igen, at vi ikke reserverer tribunepladser, og vi arbejder benhårdt på at få udsolgt på de enkelte dage – særligt under finalerne.

Respekter svømmere og gæsters privatliv og arbejdsforhold
Når du er på vagt i Royal Arena, er det meget vigtigt, at du respekterer svømmere, trænere og gæsters privatliv og behovet for optimale arbejdsforhold. Vi beder derfor alle frivillige om ikke at tage billeder af svømmere og gæster, når du befinder dig i atlet- eller VIP-området. Med mindre svømmeren selv lægger op til det. Vi beder om, at du respekterer, at gæster og svømmere skal have lov at færdes uden at blive forstyrret. Du må derfor heller ikke bede om autografer, når du er på vagt. 

Forplejning
Vi serverer frokost og aftensmad for alle frivillige. Maden er fra
Meyers Køkken.
Hvis du har en formiddagsvagt får du frokost. Er du på en eftermiddagsvagt tilbyder vi aftensmad.
Hvis man er på en formiddagsvagt, møder man ind inden kl. 12:00. Er man på en eftermiddagsvagt møder man ind efter kl. 13:00.

Under EM serveres maden dagligt kl. cirka 12:00 og kl. 19:30 - vi serverer maden efter løbene. Der vil være snacks, frugt og drikke i rigelige mængder i frivilligcenteret og ude på din vagt, så I ikke går sukkerkolde.

EM Programmet
EM programmet ser ud som følger:


Både formiddagsløb og finaleafsnit tager cirka 2 timer. Billetområdet åbner en time inden konkurrencestart – det vil sige kl. 8:30 og kl.16:00 dagligt. Med undtagelse af onsdag den 13. december om eftermiddagen, hvor der er åbningsceremoni. Her starter programmet 30 min. tidligere og billetområdet åbner derfor kl. 15:30.

Dagens frivillige
Hver dag under EM kan de enkelte teamledere indstille en frivillig, som har gjort en særlig indsats på sin vagt. Ud fra indstillingerne kårer vi hver dag dagens frivillige, som kommer op at hænge i frivilligcenteret. 

Husk Hygiejnen!
December er berygtet for at være en måned, hvor mange er ramt af influenza og løbende næser. Vi opfordrer højlydt til, at man vasker fingre ofte og bruger hand sanitizer, som vil være i frivilligområdet. Alle frivillige har en vigtig opgave, så vi kan ikke gennemføre et vellykket event med for mange sygemeldinger. 

Bliver du syg?
Skulle uheldet være ude, og du bliver syg, skal du hurtigst muligt skrive en SMS til Tilde (Frivilligansvarlig):

Frivillig Facebookgruppe
På vores facebookgruppe for frivillige, vil der løbende blive lagt billeder op under mesterskaberne. Vi opfordrer til, at du deler din EM-oplevelse og billeder på gruppen. 

 


Mere info
Du kan læse meget mere om EM her.

Spørgsmål
Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte frivilligansvarlig, Tilde Kjær Kristensen: