UK
30-05-2017

Nordisk hjemmebane ved EM i Svømning 2017

Af: Anna Marie Birkbak

Ved de nordiske landes generalforsamling i København den 20. maj drøftede de syv delegationer mulighederne for at udfolde en festlig nordisk hjemmebane til EM i Svømning i Royal Arena 13.-17. december.

Forestil dig en sand bølge af nordiske fans, som hepper på svømmere fra alle de nordiske lande i Royal Arena i København. Hvordan får man drømmen om sådan en svømmefest til at blive til virkelighed? Dette og mange flere spørgsmål diskuterede de nordiske forbundsdelegationer til landenes generalforsamling denne weekend i København. Idebanken blev fyldt op med bud fra Norge, Sverige, Island, Finland, Færøerne, de baltiske land og Danmark.

“Vi har en unik mulighed for at forvandle Royal Arena i København til en nordisk hjemmebane for både svømmere og fans. På det nordiske møde har vi modtaget uvuderligt input og idéer til eventen og vi tror på at de nordiske lande vil gøre deres ypperste for at promovere eventen til deres fans og bakke op om vores initiativer til fordel for svømmerne,” siger Pia Holmen, Direktør i Dansk Svømmeunion.

”Jeg ser frem til et nyt EM i Danmark og især i den nye smukke Royal Arena i København. Dette mesterskab vil være en svømmefest og jeg ser frem til at de bedste fra Europa skal kæmpe imod de norske og nordiske svømmere. Så til alle svømmevenner i Norge kan jeg kun sige: Kom og deltag i festen i København! Og som alle ved, det er skønt at være nordmand i Danmark" siger Cato Bratbakk, Formand i det Norske Svømmeforbund.

”Vi ser frem mod vinteres udfordring når vores landshold skal svømme EM i København. Vi har planer om at sende et stort svensk hold afsted for at konkurrere imod de bedste svømmere i Europa og vi håber at så mange som muligt kommer for at heppe på vores svenske svømmere i København til December!” Says Ulla Gustavsson, president of the Swedish Swimming Federation.

”København er stort set hjemmebane for os, da de fleste færinge der studerer og bor i udlandet, gør det i netop denne skønne by, inklusiv vores internationale svømmestjerne Pál Joensen. København er vores hovedstad væk fra hjemmet, med næsten lige så mange færøske indbyggere som Tórshavn og vi håber derfor at færingene vil udnytte denne mulighed" siger Rókur Í Jákupsstovy, formand for det Færøske Svømmeforbund.

De Europæiske Kortbanemesterskaber afholdes som den første sport event i den helt nye Royal Arena i København. Arenaen har allerede dannet rammen om store internationale shows og koncerter, og den er blevet rost for sin ekstraordinært gode akustik. Royal Arena vil uden tvivl bidrage til en unik og særlig atmosfære ved eventen, hvilket også er tanken bag opfordringen til de nordiske svømmere om at kunne ”ønske” deres yndlingsmusik ved mesterskaberne.

Første skridt mod denne nordiske hjemmebane bliver naturligvis at invitere alle svømmefans fra Norden. Her tilbyder Københavns infrastruktur en let, sikker og hurtig måde at komme til hovedstaden på – Kastrup Lufthavn er blot 10 minutter væk, mens det kun tager 15 minutter at krydse broen fra Malmø. Når mesterskaberne ruller af stablen, vil drømmen om en hjemmebane for alle nordiske svømmere og fans rulles ud på arenaens lægter med de nordiske landes flag og farver.

Fakta om EM

EM i Svømning 2017 afvikles den 13.-17. december i Royal Arena i København i samarbejde mellem Dansk Svømmeunion, Sport Event Denmark, Wonderful Copenhagen, Københavns Kommune og Region Hovedstaden.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:
Eventchef, EM i Svømning 2017, Mads Bang Aaen, ,

Køb billetter til EM på www.ticketmaster.dk/swim

Læs mere på mesterskabernes hjemmeside euroswim2017.com

Alle deltagere havde fået deres miniudgave af EM-maskotten, Dana