UK
16-03-2017

Maskot skabte EM-stemning i Munkebo Svømme- og Kondiklub

Af: Anna Marie Birkbak

Tirsdag aften mødte den officielle EM-maskot, Dana, for første gang én af de tegnere, som stod bag vinderbuddet i konkurrencen om at skabe maskotten til EM i Svømning. Munkebo-svømmer Hilal Bagci og hendes klub fik besøg af både Dana og landsholdssvømmer Matilde Schrøder, som deltog i træningen og viste sin medalje fra VM i Canada frem.

Der var stjernestøv i luften, da EM-maskotten Dana besøgte Munkebo Svømme- og Kondiklub til klubbens aftentræning tirsdag.

Den officielle maskot for EM i Svømning 2017 lagde sammen med landsholdssvømmer Matilde Schrøder vejen forbi Munkebo for at hilse på Hilal Bagci, som i december sidste år vandt EM’s maskot-tegnekonkurrence for.

For Hilal Bagci var det en helt speciel oplevelse at se sin ide blive til virkelighed, da Dana dukkede op i Munkebo Svømmehal for at møde Hilal og hendes klubkammerater:

” Jeg synes det er rigtigt fedt at Dana er blevet næsten helt som jeg tegnede hende, hun er blevet så fin. Min inspiration var at hun skulle repræsentere Danmark og vi er jo omgivet af vand samtidigt med at historien om den lille havfrue er kendt i både Danmark og resten af verden, så det ville passe rigtig godt til en maskot. Jeg ser meget op til Jeanette Ottesen så jeg har hentet inspiration til Danas hårfarve fra hende og jeg glæder mig meget til at være inde i maskotten til EM og skabe en masse stemning! ”

VM-bronzemedaljen blev vist frem
Også landsholdssvømmer og VM-bronzevinder fra Odense, Matilde Schrøder, deltog i tirsdagens EM-klubbesøg. Matilde Schrøder tog del i klubbens svømmetræning mellem 19 og 20 til stor glæde for klubbens førstehold. Efter træningen fik Munkebo-svømmerne lov at se Matildes VM-bronzemedalje, som hun vandt i holdkappen 4x100 holdmedley til VM i Canada sidste år.

”Det har været vildt hyggeligt og de har virkelig givet den gas. Det var virkelig sjovt at have Dana med, det kunne jeg godt vænne mig til! Fra nu og frem mod EM skal jeg træne helt vildt hårdt så jeg kan komme med til EM i Royal Arena! ”

Aftenens træning blev rundet af med fotografering med Dana og autografskrivning.

Et symbol på Danmark
Hilal Bagcis vindende bud på mesterskabernes maskot er en krydsning mellem en havfrue og en viking. Dana symboliserer både det yndefulde og stærke, og hun skal repræsentere de danske svømmere og hele SvømmeDanmark til EM i Svømning den 13.-17. december i Royal Arena i København.

Udover besøget i Munkebo tirsdag aften har Dana allerede været på rundtur i store dele af Danmark, hvor hun har spredt smil og glæde blandt landets svømmere. Senest var hun i Hjørring til de Vestdanske Mesterskaber, og hun vil også være at finde til en lang række stævner rundt om i Danmark, inden hun er klar ved EM i december.

Fakta om EM
EM i Svømning 2017 afvikles den 13.-17. december i Royal Arena i København i samarbejde mellem Dansk Svømmeunion, Sport Event Denmark, Wonderful Copenhagen, Københavns Kommune og Region Hovedstaden.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:
Eventchef, EM i Svømning 2017, Mads Bang Aaen, ,

Læs mere om EM-maskotten Dana på EM’s hjemmeside euroswim2017.com