UK
05-11-2016

"På en skala fra 1 til 10, så er det 12"

Af: Anna Birkbak
Landsholdssvømmer Daniel Skaaning kan slet ikke vente, til han hopper i mesterskabsbassinet ved EM i svømning i Royal Arena næste år.

Danmark skal for anden gang være vært for de Europæiske Kortbanemesterskaber, allerede fire år efter den bragende succes i Herning. Og det er i den grad noget, de danske svømmere ser frem til.

- På en skala fra 1 til 10, så ligger det nok på en 12’er, hvor meget jeg glæder mig.

Sådan udtrykker landsholdssvømmer og OL-deltager fra Rio, Daniel Skaaning (STT/VAT CPH/NTC) det, når han ser frem mod EM den 13.-17. december 2017.

Og der er god grund til at glæde sig, for EM bliver ikke blot afholdt i hjertet af København, det bliver samtidig den allerførste sportsbegivenhed i den spritnye Royal Arena i Ørestaden.

- Oplevelsen i Herning var vildt fed, og det var faktisk en oplevelse, som mange af os ikke troede ville komme igen. At vi nu står og har muligheden endnu en gang, er bare helt fantastisk, fortæller Daniel Skaaning.

Overvældende støtte
Daniel Skaaning husker både med glæde og stolthed tilbage på de fire konkurrencedage i Herning, hvor det ikke kun var venner og familie, som sad på tribunerne, men også over 5.000 danske tilskuere.

- Det var vildt og overvældende at have hele hallen i ryggen. Publikum var så entusiastiske, de var jo ligeså meget med, som atleten selv. Det er bare noget specielt, når det er på hjemmebane, og vi har jo gode traditioner for at gøre det godt, når vi konkurrerer herhjemme, fortæller Daniel Skaaning videre.

Daniel Skaaning meldte for nyligt ud, at han vil lægge sig i selen fire år mere for at indkassere en billet til de Olympiske Lege i Tokyo 2020. EM i København ligger derfor optimalt for crawl- og medley-svømmeren, der desuden glæder sig til, at det denne gang er hans egen personlige hjemmebane, der danner rammen om konkurrencerne:

- At vi har fået EM til København er én af grundene til, at jeg vælger 4 år mere ovenpå OL i Rio. Det er et stop cirka halvvejs i olympiaden, og det var så fantastisk i Herning, at jeg slet ikke kan vente til næste år. Og så er det jo super fedt, at det er i København denne gang. Forhåbentlig trækker det rigtig mange til!

Når EM i svømning afvikles i Royal Arena næste år vil organisationen bag EM arbejde målrettet på at der udover mange danske tilskuere også kommer en masse internationale tilskuere. Der vil således blive arbejdet på at skabe ikke bare en dansk svømmefest men en international svømmefest for svømmefans fra hele Europa.

Billetsalget til EM i svømning åbner onsdag den 9. november kl. 12.00 via Ticketmaster.dk