UK
02-11-2016

Klubberne er en af nøglerne til EM tilskuersucces

Af: Anna Birkbak
Teamet bag EM har lanceret tre særlige tilbud målrettet de danske svømmeklubber, så vi får skabt en sand svømmefest i Royal Arena næste år.

Hvis du var med som tilskuer ved EM i BOXEN i Herning 2013, så ved du også, hvilken stemning der kan skabes rundt om mesterskabsbassinet. Næste år har vi igen chancen for at få gåsehud til den store guldmedalje!

Derfor vil teamet bag EM 2017 gerne gøre sit for, at alle danske svømmeklubber får nogle særlige billetmuligheder, når København og Royal Arena er værter for de Europæiske Kortbanemesterskaber den 13.-17. december næste år. Det kan forhåbentlig skabe endnu større opbakning fra SvømmeDanmark og give svømmefans fra Danmark og Europa en oplevelse, de forhåbentlig aldrig vil glemme.

En fantastisk oplevelse
I 2013 var det interessant, at en sjællandsk by – Lillerød, der ligger i Allerød Kommune – faktisk lå tredjeøverst på listen over byer, der købte billetter til mesterskaberne. Se top 10 her:

Det er især svømmere fra Sigma Swim, som gemmer sig bag tallene. Og derfor er én af dem, som husker EM i 2013 særdeles godt, klubdirektør i Sigma Swim, Mia Hyldahl:

- Fra Sigma var vi mere end 100 mennesker, der tog til Herning for at opleve EM på hjemmebane. Det var en fantastisk oplevelse for os alle at følge de danske svømmere og se dem live til et stort internationalt stævne. Men især for klubbens mindre konkurrencesvømmere, var det enormt motiverende at se, hvad deres svømmetræning kan føre dem til, senere hen. Vi møder helt sikkert igen talstærkt op ved EM i København i 2017, fortæller Mia Hyldahl.

Eventchef for EM i svømning 2017, Mads Bang Aaen udtaler i forlængelse:
- Vi har hele tiden forventet at en af nøglerne til at vi kan få en stor tilskueropbakning til næste års EM, er klubberne, men det overraskede os alligevel en del at en klub så langt fra Herning kunne betyde så meget for billetsalget i 2013. Vi ved at Sigma i 2013 lavede en masse gode tiltag for at få samlet flest mulige i klubben til en EM klubtur, og vi håber at nogen af de klubmuligheder vi nu lancerer vil gøre at mange klubber i 2017 vil lave klubture til EM og dermed være med til at give deres medlemmer en enestående oplevelse som de i mange år fremover kan være fælles om. 

Fordele for klubberne
EM-teamet ønsker, med tre tiltag at give svømmeklubberne helt særlige muligheder for, at klubberne kan koordinere deres oplevelse af EM i svømning.

Som det første lancerer EM-teamet et koncept kaldet EM Billetmodul, hvor man som klub kan få kick-back svarende til 10 % af de køb, der genereres gennem en unik klub-kode. EM Billetmodulet giver desuden mulighed for at optjene VIP-billetter der kan bruges til sponsor-pleje eller nøglefrivillige.

Dertil ønsker EM-teamet også at hjælpe klubberne med at koordinere pladser for klubberne i arenaen, så større grupper nemt kan købe billetter og sidde sammen.

Et andet tilbud er målrettet de yngre svømmere mellem 12 og 18 år, der kan tilmelde sig en tre dages EM Camp. Her er både billetter, overnatning og kost inkluderet i prisen, samt et særligt blik om bag kulisserne i arenaen.