UK

Maskot

Dana er den officielle maskot for EM i Svømning 2017.

Foto: Michael Vienø

Som maskot repræsenterer Dana tilhørsforholdet til SvømmeDanmark og de danske svømmere ved EM i Svømning specifikt og svømmere mere generelt.

Dana er skabt med input fra svømmere fra klubber i hele Danmark i en tegnekonkurrence, hvor specielt to bud skilte sig ud. Det var begge bud på en havfrue – yndefuld og stærk. Dana er således en havfrue med en vikings kampvilje og styrke. Hun repræsenterer meget af den historie – faktisk og fiktiv – som vi danskere identificerer os med og betragter som vores. Og hun repræsenterer København.

Vandet er havfruens element. Og ligesådan er vandet vores element. Danmark er omgivet af hav, og havet er en stor og vigtig del af den danske identitet. Havet har forbundet os med resten af verden.

Havet, søerne, fjordene, bælterne, kysterne og svømmehallerne er en ubetvivlelig del af den danske kultur og identitet. Vi har 7.300 kilometer kyststrækning, vi svømmer i Københavns havn hvert år i august, og nu inviterer vi i 2017 til en kæmpe svømmefest i Royal Arena. Og derfor er Dana et eksempel på den glæde og entusiasme, vi alle oplever, når vi kaster os i vandet. I vandet er vi alle både yndefulde og stærke, og Dana vil derfor repræsentere Danmark og det danske svømmehold ved EM i Svømning 2017 på fornem vis.

EM i Svømning vil med danske øjne være en hyldest til vores rette element, og vi vil skabe de bedste rammer for at lade svømmere, publikum og alle tilknyttede fejre sporten på bedste vis. Vores hjerter banker for svømningen – og Dana vil som maskot lade denne kærlighed skinne helt igennem.

Dana bliver også den souvenir, som medaljevindere får med hjem, og som andre interesserede kan købe i begrænset omfang. Du kan købe din helt egen maskot på Dansk Svømmeunions hjemmeside.

Mesterskaberne finder sted i Royal Arena i Ørestaden i København, og det er den allerførste sportevent i arenaen. Som maskot og værtinde for mesterskaberne har Dana allerede været på en lang række klubbesøg og til stævner i Danmark for at skabe opmærksomhed om EM’et og for at invitere til involvering og deltagelse. Det forstsætter hun med helt frem til mesterskaberne i december.

Foto: Michael Vienø